Bluapp lanserar virtualiseringsplattform

PRESSMEDDELANDE
Stockholm 2012-06-13

Bluapp lanserar virtualiseringsplattform
Bluapp AB, svensk leverantör av integrerade servrar (appliances), presenterar nu det senaste tillskottet i produktutbudet, Bluapp Virtual Edition. Bluapp Virtual Edition kommer förinstallerad med all mjukvara som behövs för att administrera och köra upp till ca: 40 virtuella maskiner på en hårdvara.

Teknik
Bluapp Virtual Edition bygger på välbeprövad OS virtualiseringsteknik med hög prestanda och densitet av virtuella maskiner. Det enkla gränssnittet i Bluapps plattform gör det enkelt att hantera serven och de virtuella maskinerna. På den färdigkonfigurerade servern är det lätt att skapa virtuella maskiner som kör olika Linux OS, tex CentOS, Scientific Linux, Red Hat, SUSE mm via medföljande Templates, även Bluapp Hosting Edition följer med som virtuell maskin. Med Bluapp Virtual Edition kan man enkelt bygga en kostnadseffektiv miljö för webbhosting, e-posttjänster, SaaS osv.

Säkerhet och hög tillgänglighet
I samband med lanseringen av Bluapp Virtual Edition introduceras även Bluapp VE Cluster Option. Ett tillägg till Bluapp Virtual Edition som ger högsta tänkbara tillgänglighet och säkerhet tack vare High Availability teknik. ”Skulle olyckan vara framme och något händer med en av noderna i klustret tas all trafik över av den andra noden och verksamheten fortsätter som vanligt utan att användarna märker något.” säger Rickard Osser, CTO på Bluapp AB, han fortsätter, ”Vår lösning med kluster gör det väldigt enkelt att ha hög säkerhet till en vettig kostnad”. Bluapp VE Cluster Option ger full redundans i ett två nods kluster med failover teknik.

Bluapp plattformen
Bluapp AB tillhandahåller en basplattform bestående av serverhårdvara och förinstallerad mjukvara som är lätt att använda, konfigurera och underhålla. Mjukvaran är anpassad för att det ska vara enkelt att snabbt komma igång med de tjänster som behövs för att drifta webbsidor, e-posttjänster och applikationer. Det är en perfekt lösning för företag som erbjuder webb och e-posttjänster till kunder (ISP, webbutvecklare, bostadsrättsföreningar osv.) men även för företag som själva vill hantera webb, e-post, DNS osv. med en stabil och säker lösning som är lätt att komma igång med. Servern administreras via det webbaserade gränssnittet och tjänster som hanteras är bland annat, webb, e-post, DNS och FTP. På mindre än 15 minuter är servern uppe och klar för att användas.

Tredje parts applikationer
Bluapp AB tillhandahåller utöver Bluapp Hosting Edition och Bluapp Virtual Edition även integration av partners applikation med plattformen. I dag finns ett partneravtal med ASSA AB där Bluapp har integrerat ASSA ARX servermjukvara i Bluapp plattformen. Servertjänsten med tillhörande licenshantering och säkerhetskopiering hanteras via webbgränssnittet. ASSA och deras kunder har i denna lösning en stabil, lättanvänd miljö som blir betydligt enklare att underhålla och drifta än andra alternativ på marknaden.

ASSA marknadsför och säljer lösningen under namnet BluARX.

Om Bluapp AB
Bluapp AB är resultatet av mer än tio års erfarenhet av integrerade servrar. Vi levererar en komplett serverplattform, hårdvara, mjukvara och administration i ett färdigt paket. Produkterna är Bluapp Hosting Edition, Bluapp Virtual Edition och Bluapp VE Cluster Option.

Tillsammans med partners levererar Bluapp AB även färdigintegrerade servrar (appliances) med partners mjukvara förinstallerad som är snabba att komma igång med, lätta att underhålla och ger mervärde både till kunder och partner.


För mer information kontakta:
Bluapp AB
Daniel Osser
VD

Bluapp AB
Solberga Ängsväg 3
125 44 Älvsjö
08-598 888 60
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.bluapp.com

© 2017 Bluapp AB. All Rights Reserved.